Wednesday, November 15, 2006

Müzik Uyuşturucu Etkisi Yaratıyor!


Yeni Şafak gazetesi, Diyanet İşlerinin 'Popüler Kültür ve Gençlik' başlıklı yazısına değindi. Televizyon yayınları ve popüler müzik kıyasıya eleştirildi. Popüler müzik türlerinin gençleri bağımlı hale getirdiği savunulurken, gençleri coşturan bu müzik tarzının estetik zevkleri geliştirmekten uzak olduğu belirtildi.
Uyuşturucu ve alkol kullanımı ile belli müzik türleri arasında sıkı ilişki olduğuna dikkat çekilirken, gençler arasında bu tür alışkanlıkların müziğin etkisiyle arttığı ve yayıldığı öne sürüldü. Ünlü sanatçıların gençler için "bir idol, uğrunda canlarını vermeye hazır oldukları ve bağlandıkları bir ilah" haline geldikleri, onların konserlerinde kendi kendisini tahrip eden gençlere bile rastlandığı kaydedilerek, "Bunların bir tür uyuşturucu etkisi yaptığı da söylenebilir; çünkü gençleri gündelik hayattan bütünüyle koparmaktadır" iddiasında bulunuldu.

1 comment:

Anna said...

Yes it does create an addiction:) when i turn on my ipod at night i cant sleep all night and keep on listening to music until early mornin....